Beenhakkers Fysiotherapie



Veelgestelde vragen

  • 1. Moet ik een verwijsbrief van de dokter of specialist hebben om een afspraak te maken met jullie?

    In de meeste gevallen heb je geen verwijzing nodig voor fysiotherapie. Je kunt zelf een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Alleen als je fysiotherapie wilt voor een chronische aandoening, kan een verwijzing nodig zijn voor vergoeding.

  • 2. Wat moet ik meenemen naar de afspraak?

    Bij de eerste afspraak vragen we je om je identiteitsbewijs mee te nemen. Heb je een verwijsbrief van huisarts of specialist? Dan is het belangrijk dat je deze ook meeneemt.
    Het is fijn als je een eigen handdoek meeneemt naar elke afspraak.

  • 3. Geven jullie ook valpreventietrainingen?

    Ja dat geven wij, wij geven de cursus In Balans. Luc en Rogier zijn opgeleid om deze cursus te geven. Kijk hier voor meer informatie over valpreventie

  • 4. Geven jullie ook groepslessen?

    Ja wij hebben dagelijks ‘Samen beweeggroepen’ die samen . Dit is een training in kleine groepjes. We noemen het samen bewegen omdat iedereen op eigen niveau training krijgt.

  • 5. Hoeveel kost een behandeling als ik niet verzekerd ben voor fysiotherapie?

    Als je geen aanvullende verzekering hebt, moet je de kosten voor fysiotherapie zelf betalen. Je krijgt dan maandelijks van ons een rekening.,

  • 6. Krijg ik alles vergoed als ik een chronische verwijzing heb?

    Heel belangrijk om eerst aan te geven: een klacht kan chronisch (blijvend) zijn maar niet vallen onder de chronische aandoeningen van de basisverzekering. Hier is een speciale lijst voor opgesteld. Alleen als jouw aandoening op de lijst staat, dan krijg je na de eerste 20 behandelingen alles vergoed.

    Als je fysiotherapie nodig hebt voor een chronische aandoening die op de lijst staat, moet je eerst zelf betalen voor de eerste 20 behandelingen. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je (een deel hiervan) vergoed krijgen. Heb je geen aanvullende verzekering, dan moet je de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Zodra je die 20 behandelingen hebt gehad, betaalt de zorgverzekeraar de rest van de kosten voor de fysiotherapie. Let op! je betaalt hier vaak ook nog eerst je eigen risico voor.

    Kortom, het is ontzettend ingewikkeld, ook voor ons. Voordat de behandeling start, zoeken we samen uit of jouw aandoening onder de chronische fysiotherapie valt. Dan weet je waar je aan toe bent. Het is goed om je eigen zorgverzekering na te kijken of fysiotherapie daaronder valt.

  • 7. Hoeveel behandelingen worden vergoed?

    Hoeveel behandelingen vergoed worden, hangt af van je aanvullende verzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed krijgen. Het kan variëren van 6 tot 32 behandelingen, maar dit verschilt per verzekeraar. Kijk dus goed naar je polis.